top of page

VÅRA MATINSPIRATÖRER

MÖT PERSONERNA SOM ÄR MED ATT GÖRA PRIMOLETE UNIKT

JOHANNA WESTMAN 
MOSEBACKE MATSTUDIO. KOCK, PROGRAMLEDARE, FÖRFATTARE

Primolete_466.jpg

"Jag har tillbringat mer än 20 somrar på Sardinien och mina första år i den syditalienska staden Bari i Apulien. Jag återvänder alltid till Italien och det Italienska köket har präglat mig jättemycket. Kanske framför allt Italienarnas inställning till mat  samt deras passionerade intresse för råvaror". 

Driver sedan 2014 Mosebacke matstudio på söder i Stockholm tillsammans med Karolina Sparring. Hit kan man komma för kurser, event, konferens eller mingel i kalasköket. Johannas filosofi är det enkla, goda köket med råvaror från säsong. 

Primolete_060.jpg

SARA BRANDT
PRIME CATERING 

Sara Brandt besitter en bred och lång erfarenhet med sina 18 år inom restaurangbranschen - inom utomordentlig mat, excellent service och oförglömliga event.

Hon har arbetat på krogar som aspirerat om Michelinstjärna och haft många meriter & utmärkelser. Hon har bland annat serverat både kungen och statsministern vid flertalet tillfällen!

Det är med stor glädje som Sara arbetar för "möten mellan människor" -med mat & dryck som central roll och att göra det till något extra minnesvärt, njutbart och en upplevelse utöver det vanliga.

 

År 2017 grundade Sara Prime Catering med ambitionen om att skapa något som inte fanns ännu; en cateringfirma som levererar "fine dining" paketerat i cateringform. Prime Catering levererar utmärkt service, där ingen detalj utelämnas, med ett 100% omhändertagande och med mat i särklass! Det omhuldas om det estetiska och där kunden lämnas med en upplevelse rikare och med ett härligt matminne!

 

Filosofin och grundidén för Prime Catering är äkta råvaror, utan tillsatser och lokala råvaror främst från bönder och producenter i Skåne och alltid svenskt kvalitetskött. Där allt är gjort från grunden av våra kreativa och eminenta kockar som skapar underbara smakupplevelser som är sofistikerade likaväl som lekfullt och vackert presenterade. Dessutom har vi ett sortiment med vardagslyxrätter på Mathem i Skåne med smörgåstårtor och färskgjorda färdigrätter med samma värden som i vår catering. Låt er väl smaka!

Sara Brandt.jpg

Prova Prime Catering lyxiga smörgåstårta ”Skog & Slätt” med Primoletes egna 'Nduja di Spilinga!

En minst sagt lyxig och annorlunda smörgåstårta med äkta premiumkvalitet på råvarorna, delikat, fräscht och vackert dekorerat! En smörgåstårta som inte är som andra smörgåstårtor i en högst positiv bemärkelse. Smakrika lyxiga fyllningar mellan lager av ett vitt och fluffigt bröd med lyxig hantverksgjord leverpastejröra från Österlen med 'Nduja di Spilinga, syrade grönsaker, hantverksskinka från Skåne med en örtig majonnäs och en umamistinn soltorkad tomatröra, slutligen täckt i en philadelphiakräm och smakfullt dekorerad, allt paketerat i en fin låda när den kommer hem till dig -äkta råvaror och stor omsorg om detaljer och träffsäkra smaker!

 www.primecatering.se

@primecateringmalmo
 

Smörgåstårta 1.jpg
Smörgårstårta 3.jpg

FAMIGLIA PICCIONE

Familjen Piccione startade sin verksamhet med olivlundar och olivproduktion i början av 1900-talet och den har pågått i tre generationer. Grundaren, Rocco Piccione, startade odlingarna, oliv- och vinproduktionen på en stor gård. Inledningsvis sålde han sina produkter lokalt i staden Vibo Valentia.

Familjen Picciones företag heter Gabbiano. Det är ett jordbruksföretag som producerar olivolja och olivodlingarna ligger i delvis i kuperad och delvist i ett flackt jordbruksområde. Totalt har företaget cirka 50 hektar odlingsbar mark i hjärtat av provinsen Vibo Valentia.

 

Från början valde de att endast använda 100 % Kalabriska oliver, för att kunna producera olivoljor av högsta kvalitet samt att aldrig använda kemiska substanser eller någon form av värmebehandling. På deras mark, som är välsignad med ett perfekt medelhavsklimat, utövas långsiktig hållbar odling av ett brett utbud av oliver med omsorgsfulla skördemetoder för att ta tillvara på oliverna på bästa sätt.

 

På hela området odlar de olika typer av särskilt värdefulla lokala sorter av oliver såsom Taggiasca, Leccino, och Carolea Ottobratica, som ger en känslig och mycket parfymerad olivolja.

 

Sedan 70-talet har jordbruksverksamheten drivits av sönerna Giuseppe och Domenico (Mimmo). De har omorganiserat verksamheten i enlighet med de mest moderna jordbruksmetoderna. Idag säljs produkterna i hela Italien, export sker till Sverige och ibland till USA.

 

Familjen arbetar kontinuerligt med förbättringar av marken, plantering av unga olivträd samt omsorgsfull hållbar vård av olivträden med hjälp av förbättrad teknik i förhållande till traditionell gödsling och beskärning. De är ett utmärkt exempel på företag som låter gamla traditioner och kunskaper från förr kombineras med banbrytande ekologiska odlings och produktionsmetoder av olivolja.

 

Med hjälp av ny teknik kan unga olivträd betjänas av bevattningssystem för snabbare växt. Olivträden ges extra näring genom organiska gödningsmedel och moderna mekaniska skördemetoder används i samklang med de traditionella metoderna.

FAMIGLIA CARUSO

Har sedan 2000 lanserat sina produkter till den stora marknaden i Italien. Den framgångsrika formeln för att lyckas var att bygga på den gamla lokala Kalabriska traditioner med hemlagad pasta och god äkta mat som är rik på smaker.

 

Pastificio Antico Mulino di San Procopios historia är en berättelse om passion och engagemang, hantverk och respekt för traditionen som startades 1970 av Caruso-familjen. De använder färska och mycket högkvalitativa råvaror, kontrollerade vid ursprunget och under hela produktionscykeln. Traditionen kommer alltid på första plats, men produktionen av pasta typisk för syditaliensk mark är deras specialitet.

FAMIGLIA SCHIARITI

Vår tillverkare och leverantör av tomatsåser, tapenade, marmelader och allt annat gott ni kan hitta under kategorin ”såser” i menyn.

Artimede är beläget i Capo Vaticano i Kalabrien nära det område som kallas Costa degli dei, även kallat gudarnas kust.

De har specialiserat sig på produktion, tranformation, försäljning och distribution av typiska kalabriska produkter. De står för ett stort och noga urval, till exempel kan du få marmelader och såser av den kända rödlöken från Tropea, soltorkade tomater, pateér och så vidare.

I den produktionsprocess som sker från råvara till färdig produkt förstärker och förfinar de smakerna som tillsammans skapar den hemmagjorda genuina smaken av syditalien.

Artimede vars slogan lyder ”typical Calabrese” har under sommarhalvåret besök av turister från hela världen som får smaka på deras specialtiter. Under julsäsongen görs och distribueras julkorgar som skickas över hela Italien.

bottom of page