0613_edited.jpg

VÅRA MATINSPIRATÖRER

MÖT PERSONERNA SOM ÄR MED ATT GÖRA PRIMOLETE UNIKT

ZOFIAS KÖK

Sofia Selimi är den populära matinspiratören från Nyköping som driver den omtyckta matbloggen Zofias kök. Hon har även en stor instagram där hon dagligen delar med sig av recept och tips. Under 2019 blev hon utsedd av Matspar.se till en av Sveriges 16 bästa matbloggare. Här hittar ni den https://www.zofiaskok.se/. 

Sin egen roll beskriver hon så här: "Jag är receptkreatör som älskar att skapa. Jag älskar att testa nya smaker och experimentera samt att få ta fram nya recept på olika maträtter och desserter. 

Jag har fått möjligheten att testa Primoletes produkter under en längre period. Jag gillar verkligen deras produkter starkt, vi pratar om delikatesser och smakupplevelse från södra Italien". 

Vi på Primolete ser det som en stor lycka att Sofia väljer att jobba med oss och skapa magi av våra produkter. 

zofia_edited.jpg

FAMIGLIA PICCIONE

Familjen Piccione startade sin verksamhet med olivlundar och olivproduktion i början av 1900-talet och den har pågått i tre generationer. Grundaren, Rocco Piccione, startade odlingarna, oliv- och vinproduktionen på en stor gård. Inledningsvis sålde han sina produkter lokalt i staden Vibo Valentia.

Familjen Picciones företag heter Gabbiano. Det är ett jordbruksföretag som producerar olivolja och olivodlingarna ligger i delvis i kuperad och delvist i ett flackt jordbruksområde. Totalt har företaget cirka 50 hektar odlingsbar mark i hjärtat av provinsen Vibo Valentia.

 

Från början valde de att endast använda 100 % Kalabriska oliver, för att kunna producera olivoljor av högsta kvalitet samt att aldrig använda kemiska substanser eller någon form av värmebehandling. På deras mark, som är välsignad med ett perfekt medelhavsklimat, utövas långsiktig hållbar odling av ett brett utbud av oliver med omsorgsfulla skördemetoder för att ta tillvara på oliverna på bästa sätt.

 

På hela området odlar de olika typer av särskilt värdefulla lokala sorter av oliver såsom Taggiasca, Leccino, och Carolea Ottobratica, som ger en känslig och mycket parfymerad olivolja.

 

Sedan 70-talet har jordbruksverksamheten drivits av sönerna Giuseppe och Domenico (Mimmo). De har omorganiserat verksamheten i enlighet med de mest moderna jordbruksmetoderna. Idag säljs produkterna i hela Italien, export sker till Sverige och ibland till USA.

 

Familjen arbetar kontinuerligt med förbättringar av marken, plantering av unga olivträd samt omsorgsfull hållbar vård av olivträden med hjälp av förbättrad teknik i förhållande till traditionell gödsling och beskärning. De är ett utmärkt exempel på företag som låter gamla traditioner och kunskaper från förr kombineras med banbrytande ekologiska odlings och produktionsmetoder av olivolja.

 

Med hjälp av ny teknik kan unga olivträd betjänas av bevattningssystem för snabbare växt. Olivträden ges extra näring genom organiska gödningsmedel och moderna mekaniska skördemetoder används i samklang med de traditionella metoderna.

"Primegocce" - familjens extra jungfruliga olivolja är deras stolthet. De följer noggrant produktionen med största omsorg från olivodlingen, i pressningen ända tills den är tappad på flaska. Vi är stolta över att kunna marknadsföra och sälja deras förträffliga olivolja i Sverige.

 

Olivoljan från Primolete är perfekt för dressing och matlagning. Den används med fördel vid såväl typiska kalabriska och italienska rätter men självklart även i andra maträtter då du bara vill njuta extra mycket.

 

Primolete används gärna till pasta, kokta grönsaker och baljväxter, och även på huvudrätter av kött och fisk. Eftersom oliverna plockas innan de är helt mogna når de full mognad efter hand och den något bittra eftersmaken reduceras och olivoljan blir sötare, med en mer nötig smak.

FAMIGLIA MONARDO

Familjen Monardo Konfektyr etablerades år 1998 i södra Italien i den kalabriska regionen med en vision om att tillverka en prisvärd variation av sötsaker med hög kvalité. 

Deras tillverkning är belägen i den lilla staden Soriano Calabro i Kalabrien och inkluderar två fabriker, en tillägnad choklad och en till kakor. Båda fabrikerna är utrustade med högteknologiska faciliteter och maskiner. På så sätt har de förutsättningar att snabbt färdigställa ordar utan förseningar.  

Hemligheten bakom deras framgång ligger i att de använder sig av de bästa råvarorna på marknaden, samt att all tillverkning följer hög sanitär standard som tillåter dem att uppnå vissa krav, som IFS, BRC och ISO.

 

Genom åren har de breddat sortimentet och tillåts numera vara i en position där de kan erbjuda en stor variation av olika sorters produkter för vardaglig njutning, året om

FAMIGLIA SCHIARITI

Vår tillverkare och leverantör av tomatsåser, tapenade, marmelader och allt annat gott ni kan hitta under kategorin ”såser” i menyn.

Artimede är beläget i Capo Vaticano i Kalabrien nära det område som kallas Costa degli dei, även kallat gudarnas kust.

De har specialiserat sig på produktion, tranformation, försäljning och distribution av typiska kalabriska produkter. De står för ett stort och noga urval, till exempel kan du få marmelader och såser av den kända rödlöken från Tropea, soltorkade tomater, pateér och så vidare.

I den produktionsprocess som sker från råvara till färdig produkt förstärker och förfinar de smakerna som tillsammans skapar den hemmagjorda genuina smaken av syditalien.

Artimede vars slogan lyder ”typical Calabrese” har under sommarhalvåret besök av turister från hela världen som får smaka på deras specialtiter. Under julsäsongen görs och distribueras julkorgar som skickas över hela Italien.